Adiu Gilabèrt

Qu'aprenem dab hòrt de tristessa la mort de Gilabèrt Nariòo e que presentam las nostas condolenças a tots los sons tanhents e amics. Qu'estó ua empara entà Per Noste pendent decennis e qu'amuishè la via en mestior de correccion de la lenga. En mei d'estar un ancian president de Per Noste, qu'assegurè longtemps la relectura de la revista País Gascons a la quau èra pregondament estacat e on escrivó la celèbra cronica « Parlar plan » qui estó amassada en un obratge en 2017. Que consacrè tanben annadas de la soa existéncia au diccionari francés-gascon en tres volumes, deu quau estó l'un deus redactors màgers. Tota la soa òbra que contunarà d'estar portada e auborada per Per Noste.

Tot lo conselh d'administracion de Per Noste qu'ei de dòu, pr'amor de pèrder un membre e un amic fidèu.

 


E se vienèvatz a Ortès ?
E se possàvatz la pòrta de la nosta libreria ?
Que la haré beròi gai a Adelina de v’arcuélher e de’vs har un rebaish deu 5% sus tots los libes que cromparetz (a despart de’us qui ne còstan pas que la soma modica de 2€).


Negre mat 

de Felip Biu
Un jornalista joen e ambiciós a qui los superiors hèn misèrias, un escrivan de SF en hrèita d’inspiracion, un campion de Formula 1 qui’s defend lo títol contra concurrents d’ua traca navèra, un agent de la CIA retirat qui conta ua istòria estranha. Aquiu quauques uns deus personatges qui descobriratz en aquestas sèt novèlas fantasticas e de SF.

Mes digatz-me : ei ua I.A. ua maquina de calcular perfeccionada o un personatge ?

 

94 paginas – 14 x 22 – 2024 – 7 €

ISBN 978-2-86866-189-0

 

 

n